Veckans Single malt


Veckans Single Malt är Jura Seven Wood, en av godbitarna som finns på beställningssortimentet. Jura Seven Wood kommer från Skottland och är en så kallad (NAS) No Age Statement whisky. Man har med andra ord ingen bestämd ålder på den. Ett bra sätt att hålla konstant smak och kvalitet.

Jura Seven Wood är en unik whisky från en nästan magisk plats. Ön Jura ligger bredvid Islay och består i stort sett av en väg, ett hotell och ett destilleri.

Namnet ”Seven Wood” avslöjar hemligheten bakom denna komplexa whisky: Den har fått vila och mogna på sju olika slags fat för att uppnå sin finish. Efter att ha vilat på ex-bourbonfat har Seven Wood också lagrats på dessa typer av ekfat: Limousin, Troncais, Allier, Vosges, Jupilles och Les Bertranges-fat. Tillsammans har lagringen på dessa sju fattyper definierat Jura Seven Wood.

Jura Seven Wood är djupt mahognyfärgad och har en kryddig doft där du kan hitta mjölkchoklad, nybryggt kaffe och kolakarameller.
Smaken är full av äpplen, torkad frukt, persika och apelsinmarmelad som blandas med sötlakrits och en liten nyans av torv.

Jura Seven Wood

Nr: 83231)
Alkoholhalt: 42%
Pris: 699kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!