Bowmore 1965 – en exklusiv dyrgrip

Bowmore är berömt för sina äldre buteljeringar, framför allt för whiskyn destillerad under 1960-talet. Och håll i er – nu kommer en av destilleriets mest eftertraktade buteljeringar till Sverige. Endast 232 flaskor har släppts globalt. En flaska har lanserats tidigare i Sverige och såldes då på bara några få minuter, men lyckligtvis släpps nu ytterligare två flaskor.

Den 26 maj släpps Bowmore 1965 på Systembolaget. Det här är en riktig guldklimp även för de mest svårflörtade whiskyexperterna.

Specialutgåvan presenteras i en vacker, handblåst flaska med utsmyckningar i sterlingsilver. Inget lämnas till slumpen för den här makalösa buteljeringen.

David Turner, destillerichef på Bowmore, säger själv om Bowmore 1965
– Jag har alltid varit väldigt passionerad när det kommer till whisky och jag har inga tvivel att den senaste lanseringen av vår 50 YO Vaults-serie kommer att nå legendarisk status bland samlare och whiskyentusiaster

Bowmores egna smaknoter
Färg: Djup gyllengul färg
Doft: Elegant fruktig med inslag av sött bivax och mörk choklad
Smak: Jasmin, torkad frukt och bränd ljung
Finish: Aprikos och uppfriskande toner av vårblommor

Bowmore 1965

Alkoholhalt: 42%\
Nr: 52221 (Länken fungerar närmare tiden för släppet)
Pris: 379 000 kr
Lanseringsdatum: 26 maj BS
Antal flaskor i Sverige: 2.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!