Premiär för Torabhaig Legacy 2017

Torsdagen den 26 augusti släpps Torabhaig Legacy 2017 46% Malt Scotch Whisky.

Som det första lagliga destilleriet på Isle of Skye sedan Talisker grundades 1830, stod Torabhaig Distillery färdigt för bruk i januari 2017. Planerna på att anlägga ett destilleri på just den här platsen fanns dock långt mycket tidigare. Tillstånd att förvandla den övergivna gamla bondgården vid Torabhaig inskaffades redan 2002 av den färgstarke landägaren och entreprenören Sir Iain Noble, känd förespråkare och aktivist för det gaeliska språket.

Den första utgåvan, The Legacy Series 2017 har lagrats i 100 bourbonfat, som levererades direkt från Kentucky till destilleriet så fort de var tömda.

– Vi använder mest first fill bourbon-tunnor, för att de passar in i stilen och smakupplevelsen vi siktar på. Men vi har även sherry- och madeirafat för att ge den där lilla exotiska touchen, säger Global Brand Manager Bruce Perry.

419 flaskor av deras första whisky, 2017 Legacy Series, släpps i Sverige i en webblansering hos Systembolaget den 26 augusti 10.00.

– Vår Legacy Series kommer att lägga grunden för den framtida profilen för all vår whisky. Med varje utgåva kommer vi dessutom hjälpa till att guida din smakresa med detaljer om bland annat korn, jäst och vilken typ av fat som använts på etiketten på flaskans baksida, säger Bruce Perry.

Torabhaig Legacy 2017

Nr: 1123101
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 46%
Pris: 633 kr

Läs också vår artikel från nummer 3, 2021

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!