Dubbelt cognacsguld för familjeproducenten

Ur David mot Goliat-perspektivet är det lite extra kul att familjeägda Domaines Francis Abécassis tog guld i två kategorier vid World Cognac Awards. Dessutom finns pristagarcognacen att köpa i Sverige.

Le Reviseur XO (Extra Old) fick med sig ett guld hem och ABK6 VSOP (Very Superior Old Pale) utsågs som vinnare i VSOP-klassen.

Le Reviseur Extra Old XO är en ljus, bärnstensfärgad cognac med en tydlig doft av kaffe, kryddor, torkad frukt och nötter. Cognacen har en ren och elegant smak med en rondör av ek och en lång härlig eftersmak. Det är en mycket elegant cognac med toner av fruktkompott, äpple, vanilj, kanel och brioche. Eftersmaken får lite extra finess och lång eftersmak av den integrerade fattonen.

ABK6 VSOP, å andra sidan, är en klassisk cognac blandad av utvalda fat eau-de-vie från husets vingårdar. Detta är en elegant fruktig cognac med tydlig fatkaraktär med inslag av solmogen citrus med ett vackert torrt avslut i toner av ek.

Le Reviseur Extra Old XO

Nr: 119
Alkoholhalt: 40%
Pris: 549 kr

ABK6 VSOP

Nr: 80688
Alkoholhalt: 40%
Pris: 449 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!