Ny svensk whisky – Agitators första!

Den som väntar på något gott behöver snart inte vänta längre. Den 10 november släpper Agitator sin Single Malt, en nyfiken whisky som lagrats på fyra olika fat: bourbon, sherry, amerikansk ek och kastanj.
Vi låter Agitator själva presentera sin allra första lansering:

Agitator Single Malt
Doften har en härlig och lätt ton av fruktighet som domineras av citrus, rött äpple och ananas tillsammans med lite torkad frukt vilket i första hand kommer från Sherry- och Kastanjefaten. Smaken har en del sälta och en liten rökig underton, vilket kommer mycket från vårt val av rökighet på kornet. Detta ackompanjeras väl av ett fruktigt inslag där man även här kan hitta lite äpple och citrus. Avslutningen har en ton av söt vaniljkola, mest från Bourbonfat och amerikansk ek, och den håller i sig angenämt lång tid.
Finns att beställa på Systembolaget 10 november.

Agitator Single Malt

Nr: 54089
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 43 %
Pris: 479 kr
(OBS: Numret kan ses på Systembolaget först närmare släpp)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!