A match made in Hökarängen

Det är ingen nyhet att rom och choklad är en himmelsk kombination. Däremot är det en nyhet att chokladen skräddarsys för att passa en viss rom. Men det är precis vad stjärnkockarna Thomas Sjögren och Oskar Samuelsson har gjort tillsammans med stjärnkonditorn Conrad Tyrsénbageri BAK, i Stockholmsförorten Hökarängen.

Det var Brugal 1888 som förde dem samman, och målbilden var tydlig: Att skapa en perfekt kombination av rom och choklad.

Och med hjälp av bland annat myskmadra, körsbärsolja och en rejäl dos entusiasm tog man fram en pralin som ska bjuda på såväl runda aromatiska toner, som blommighet och sötma, det perfekta sällskapet till ett glas Brugal 1888.

Kombon finns att prova på utvalda ställen i Sverige, men vill man testa hemma finns pralinen att köpa på Bageri Bak.

Thomas Sjögren, Oskar Samuelsson och Conrad Tyrsén

Brugal 1888 bygger på ett hemligt familjerecept, och är en rom som inte destilleras en gång, inte heller två gånger utan kontinuerligt, vilket ger en mycket ren sprit, som sedan lagras på fat som är omsorgsfullt utvalda av Brugals Maestro Ronero.

Romen sägs bjuda på toner av vanilj, röda frukter och kola sammanflätade med kakao och naturlig ek.

Brugal 1888 Gran Reserva Familiar

Nr: 590
Pris: 549 kr
Alkoholhalt: 40 %
Volym: 700 ml

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!