Hendrick’s Neptunia – Gin från havet

En av många bra saker med gin är att det bara är fantasin som sätter gränser, något som Leslie Grace, Master Distiller på Hendrick’s Gin, tagit fasta på när hon skapat Hendrick’s Neptunia Gin.

Detta är nummer fyra i hennes kuriosakabinett, en serie unika gin i begränsad upplaga. De tidigare har varit Solstice, Amazonia och Lunar. Nu kommer alltså Neptunia, inspirerad av havet vid kusten av skotska Ayrshire. Sin distinkta karaktär får denna gin från kustens örter, medan havsväxter som tång levererar smakdjupet. Ovanpå det ligger toner av citrus och svartpeppar.

Och ovanpå det ligger ett nära samarbete med Project Seagrass, ett projekt som syftar till att återställa havets sjögräsängar och den roll de har som livsmiljö för tusentals marina arter.

Hendrick’s Neptunia Gin

Nr: 41161
Alkoholhalt: 43,4 %
Volym: 70 cl
Pris: 489 kr

3 havsinspirerade drinkar på Hendrick’s Neptunia Gin

Neptunia and Tonic

Neptunia and Tonic
5 cl Hendrick’s Neptunia Gin
15 cl Premium Tonic
Is
Gurkskiva
Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is. Rör om lätt och garnera med gurkskivan

Neptunia Gimlet

Neptunia Gimlet
5 cl Hendrick’s Neptunia Gin
2,5 cl limejuice
2,5 cl sockerlag
Is
Mät upp Hendrick’s Neptunia, tillsammans med limejuce och sockerlag i en shaker. Fyll med is och skaka väl. Sila upp i ett coupetteglas

Neptunia fizz

Neptunia Fizz
5 cl Hendrick’s Neptunia Gin
2,5 cl färskpressad limejuice
Is
Sodavatten
Gurkskivor
Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is. Rör om lätt, toppa med sodavatten och garnera med gurkskivor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights