Allt om Whisky nr. 3, 2022

Häll upp en dram, ta en bild och lägg upp på Instagram eller Facebook så hela Sveriges whiskygemenskap får se och ta chansen att skåla med dig.

Sommartider vid grillen

Whisky, öl, cocktails, ja dryck av alla de slag finns runt om oss på olika vis och vi uppfattar dem på olika vis.

För så är det med intressen, där kan vi verkligen blomma ut och staka vår egen väg på ett sätt som inte alltid är möjligt i vardagen.

När det gäller till exempel whisky älskar en del att prova nya, gärna obskyra, buteljeringar som knappt går att få tag i, medan andra ser fram emot taxfreebutiken som många gånger har ett annat utbud än Systembolaget hemmavid.

Vissa vill fördjupa sig, läsa om människorna bakom, de som producerar och ägnar sina liv år denna dryck, medan en annan sorts whiskyentusiaster är mer intresserade av samlandet, värderandet och säljandet.

Alla är nya till en början och genom gemenskap, vänner, mässor och nya bekantskaper kan vi dela med oss av vad just vi själva gillar och kan. Det verkar inte finnas något stopp på hur mycket man kan lära sig och hur djupt intresset kan bli.

I detta nummer av Allt om Whisky & Öl bjuder vi på en härlig blandning av allt möjligt, från nyheter via ett rökigt whiskytest till möte av stipendiaterna som fick resa till Skottland och välja ett whiskyfat. Här presenterar vi också nya destillerier och bryggerier, du får en guide från Dublin, avrapportering från dryckesmässor och sist men inte minst dryckestips och kocken Anders Tegnérs tips vid grillen så klart.

Så här har vi laddat upp något för alla entusiaster, lagom till sommarens slappa stunder i skuggan. Prova, dela och njut men kom ihåg att lagom är bäst, utom när det gäller att lära sig något nytt. Där finns det inga gränser.

Hur många ensamma whiskyvänner kan vi göra glada i sommar? Häll upp en dram, ta en bild och lägg upp på Instagram eller Facebook så hela Sveriges whiskygemenskap får se och ta chansen att skåla med dig. Låt oss göra det med hashtaggarna #whiskygemenskap och #alltomwhisky.

Snart ses vi, till dess skål!
#whiskygemenskap #alltomwhisky.

Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!