Waterford återupplivar glömt korn

Waterford, kända för sitt fokus på terroir, går nu ett steg längre. Tidigare har man destillerat korn från en gård i taget för att visa på dess unika förutsättningar, dess terroir, och hur den ger karaktär åt den färdiga whiskyn.

Nu går man ett steg längre och återupplivar äldre kornsorter som fallit i glömska när avkastning blev viktigare än smak. Denna första upplaga av Arcadian Barley Series är gjord på kornsorten Hunter, som introducerades 1959 och fick enorma lovord för sin distinkta smakprofil, men som sedan övergavs då avkastningen var lägre än mer moderna kornsorter.

Som man kan förvänta sig blev det inte många fat, endast 50 stycken, men till Sverige kommer 60 flaskor den 28 september.

Waterford Arcadian Heritage Hunter

Nr: 58450
Flaskstorlek: 700 ml
Alkoholstyrka: 50 %
Pris: 949 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!