Glen Scotia Seasonal Release 2022

Anrika Glen Scotia Distillery i Campbeltown fortsätter sin tradition med Glen Scotia Seasonal Release 2022. Det är en orökig 12-årig whisky som först fått via på traditionella bourbonfat innan en 12-månaders slutlagring på Amontillado-sherryfat.

Glen Scotia Seasonal Release 2022 är buteljerad på cask strength, vilket i det här fallet betyder hela 53,3 procent alkoholhalt. Den är inte kylfiltrerad eller färgad.

Emmas smaknoter
Doft: Torkad frukt, vanilj och en svag ton av hav.
Smak: Även här torkade frukter, nötter, farinsocker, kryddor och choklad. Det finns också en citruston av apelsin och den karaktäristiska fylliga munkänslan hos Glen Scotia.
Eftersmak: mer torkad frukt, nötter, kryddor. En svag förnimmelse av hav som i den initiala doften. En varm och väl sammansatt dram!

Glen Scotia Seasonal Release 2022 kommer i begränsat antal – bara 1000 flaskor kommer till Sverige. Finns på systembolaget från den 4 november.

Glen Scotia Seasonal release 2022

Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 53,3 %
Nr: 11431
Pris: 899 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!