Ruby Mild från Rudgate


Rudgate är inte bara namnet på en gammal vikingaled i hjärtat av Yorkshire, det är också namnet på ett bryggeri som lånat vikingatemat till många av sina produkter, som t.ex. deras allra första släpp: Viking Bitter, som kom för nästan trettio år sedan, följt av Battleaxe, Valkyrie och Jorvik.

Men deras senaste släpp är mjukare i framtoningen, eftersom det är en ’mild’, alltså ett öl som traditionellt var nybryggt när det såldes, och alltså inte hunnit utveckla vare sig den syrlighet eller beska som lagrat öl får med tiden. Rudgate Ruby Mild bjuder alltså på fruktiga, nyanserade toner, med inslag av torkad frukt, nötter och mjukt bröd. Som all brittisk ale är den bäst källarsval, inte kylskåpskall.

Rudgate Ruby Mild

Nr: 12501
Flaskstorlek: 500 ml
Alkoholstyrka: 4,4 %
Pris: 32,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!