Årets Ölutvecklare 2022


Det händer mycket på den svenska ölscenen; nya bryggerier dyker upp, nya ölsorter gör debut och allt fler upptäcker att öl kan vara så mycket mer än en iskall lager.

För att uppmärksamma detta delar Carlsberg Sverige ut priset årets Ölutvecklare, och även om kandidaterna var många var det PangPang Brewery från Stockholm som till slut avgick med segern. Juryns motivering löd som följer:

Tidigt på och kanske först i stan etablerade sig detta lilla bryggeri söder om tull. Under åren har lekfullhet och kreativitet inspirerat och väckt nyfikenhet hos en ny generation öldrickare. Med sin senaste satsning har det festliga tillslaget återigen fått stå i centrum när bryggeriets visuella uttryck fått ta sig an rumsliga former och därmed tilltalat en helt ny publik.

Allt om Whisky och Öl gratulerar inte bara Pangpang, utan också vinnaren av det helt nya hederspriset: Johan Holm, som grundat ölmagasinet c/o Hops. I hans fall hade juryn följande att säga:

Under tio år har Johan Holm med bilder, texter och ett högkvalitativt formspråk bevakat den pågående ölrevolutionen. Med djupgående artiklar, där både text och bild fått ta plats, har han i totalt 30 nummer fångat en minst sagt unik tid i den svenska öl- och alkoholhistorien. Alltid med en särskild känsla för det visuella som överraskar och öppnar läsarens ögon för ölets magiska värld.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!