Begränsat släpp av Bladnoch

Bladnoch Single Malt 19 years är den första whisky som lagrats på P/X-fat sedan den australiske entreprenören och whiskyälskaren David Prior tog över detta anrika Lowland-destilleri, vars historia sträcker sig tillbaka till 1817.

Som kuriosa kan nämnas att Bladnoch faktiskt är delaktigt i ett av de mest egenartade svenska whiskyäventyren någonsin – Skeppets Whisky. För när destilleriet sålde lager och utrustning på femtiotalet så hamnade pannorna så småningom i Sverige, där de användes till att producera just Skeppets Whisky, som idag går för många hundra tusen kronor när den någon enstaka gång dyker upp på auktion, utan att någonsin ha fått särskilt positiva omdömen.

Med Bladnoch är det annorlunda. Destilleriet är känt för att producera singelmalt av högsta kvalitet, och denna nittonåring är inget undantag. Lagringen på P/X-fat har givit den läckra toner av lakrits, torkad frukt och stråk av mandel, allt mot en stabilt fyllig kropp. 12 maj kommer en mycket begränsad upplaga – 120 flaskor – till Sverige. Först till kvarn!

Bladnoch Single Malt 19 Years

Nr: 41415
Alkoholhalt: 46,7 %
Volym: 700 ml
Pris: 1999 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!