Cadenhead’s släpper egen rom

Cadenhead’s är nog mest kända för sina whiskies, men de utforskar gärna nya vägar, och förr eller senare leder ju alla vägar till rom. Från både Jamaica och Trinidad har de letat fram de bästa och mest karakteristiska sorterna, och varsamt satt ihop sina egna blends under etiketten Green Label. Kommer till Systembolaget 28 september.

Trinidad Cadenhead´s Rum Green Label

Här bjuds på ett överdåd av doftnoter; äppelpaj, kanel, torkad frukt och tropisk fruktsallad, som lägger sig snällt mot en dovare smakbas av mörkt bröd, creme brûlée, bränt socker och anis. En rom man lika gärna kan dricka på egen hand som man kan använda den i drinkar med det lilla extra.
Nr: 4148901
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 789 kr

Jamaica Cadenhead´s Rum Green Label

Eleganta noter av gräs och mynta är det första som möter en, med svaga stråk av pelargon och ingefära, och bland smaknoterna kan nämnas tydliga stråk av körsbär, blåbär och valnöt. En robust och smakrik rom, i traditionell, jamaicansk stil.
Nr: 4149001
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 1069 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!