Glenglassaugh Portsoy


Glenglassaugh är ett destilleri som gör en alldeles lysande whisky, i sina bästa stunder fullkomligt briljant, men ändå är det inte många som känner till det.

Trots några år i malpåse är destilleriets lager välfyllda, och destilleriets rykte gott. Och nu kommer det de siktat mot hela tiden, en välgjord, nyanserad whisky som ska visa vad Glenglassaugh verkligen kan och vill.

Glenglassaugh Portsoy har tillbringat sammanlagt tolv år i bourbon-, sherry- och portvinsfat i lagren med utsikt över den vackra Sandend Bay, och bjuder naturligtvis på havsnoter: en maritim sälta som blandar sig med rök, tropisk frukt, jod och lakrits. Röken följer med ut i smaken, där man också möter apelsinskal, hasselnöt, vanilj och mörk choklad. Finns sedan början av september på Systembolaget.

Glenglassaugh Portsoy

Nr: 4146501
Alkoholhalt: 49,1 %
Pris: 649 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!