Kilkerran Sherry Cask – sann Campbeltown funk!

 

 

Nu återkommer Kilkerran Sherry Cask till Systembolaget! Detta är destilleriet Glengyle’s hyllade ungdomliga sherryutgåva som släpps batchvis varje år. Den är lagrad på 100% olorosofat och buteljerad vid kraftfulla 57,4%.

Glengyle Distillery stod färdigt och körde igång sin produktion torsdagen den 25 mars 2004 – en milstolpe för både ägarna Mitchell´s såväl som staden Campbeltown. För Mitchell’s betydde det att de nu gick från att äga ett destilleri, Springbank, till två och på så vis stärka sin position inom whiskyvärlden. För staden Campbeltown betydde det att de gick från att vara en whiskyort till en whiskyregion och ett steg närmare dess storhetstid.

Under dessa tjugo åren så har Glengyle sakta men säkert producerat whisky och det de har buteljerat möts allt som oftast av klang och jubel och Kilkerran Sherry Cask 8 years som kommer nu är inget undantag! Det är en pigg och kraftfull whisky som bjuder på en fruktighet med en touch av det många älskar – sann Campbeltown funk!

Kilkerran Sherry Cask 8 years

Alkoholhalt: 57,4%
Nr: 41617
Volym: 700ml
Pris: 898 kr
Lanseras: 5 april 2024

 

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!