Ljuv musik från Selected Malts: Sound of Islay

Idag släpper Selected Malts sin redan hyllade buteljering Sound of Islay på Systembolaget. Detta är en whisky som firar idén till hur företaget startade. Patrik och Mikael träffades för första gången på en resa till Islay och de landsteg då i färjeläget Port Askaig som ligger i sundet mellan Islay och Jura. Detta har gjort att Islay ligger särskilt varmt om hjärtat för de bägge.

För att skapa denna buteljering så har de använt sig av fat som de köpte tidigt efter det att de grundade Selected Malts. Receptet på whiskyn i faten var Bunnahabhains rökiga variant Staoisha. De använde några 60 liters PX sherry fat och ett 128 liters fat som de sedan skapade en batch av och buteljerade 663 flaskor.

De hade med sig denna på Cinderella Whisky Fair i februari och redan där så snackades det ´bara gott om den på hela båten.

Sound of Islay: Bunnahabhain 2017

Art nr: 8514902
Alkoholhalt: 52,4%
Volym: 500 ml
Pris: 599:-
Ålder: 6 år
Lagring: PX Sherry
Destillerad: September 2017
Buteljerad: November 2023
Antal flaskor: 663
Lanseras: 27/3 2024

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!