Massor av mässor

Foto: Hoppapalooza i Malmö 27 juli | South Plains Brewery

De allra flesta är på ett eller annat vis intresserade av god mat och fin dryck. Och de allra flesta vill gärna lära sig mer. Så varför inte besöka en mässa som handlar om just det; god mat och god dryck? Allt om Whisky listar några av alla årets mässor dit du kan gå för att fördjupa dig i ditt specialintresse, vare sig det är whisky, öl, gin, rom eller något annat du är nyfiken på.

11 maj – Stockholm: Stockholm Rum Fest

Stockholm Rum Fest handlar om rom. Med fler än 100 sorters rom, som backas upp av karibisk mat, levande musik och underhållning är detta ett givet evenemang för alla som på något vis är nyfikna på detta smakrika sockerrörsdestillat.
Läs mer här: https://www.swedenrumfest.com/

24-25 maj – Göteborg: Drinkmässan

Drinkmässan 2024 är precis vad det låter som, två dagar då man ägnar sig helt åt drinkar och cocktails. Och allt som hör till: tillbehör, redskap, rörtekniker, blanddrycker och mängder med inspiration.
Läs mer här: https://drinkmassan.se/goteborg/

7 juni – Viking Line: Ardbeg

Följ med Ardbeg på en whiskykryssning ombord på Viking Glory. Och varför inte boka en plats på deras Master Class när du ändå är ombord?
Läs mer här: https://www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/temakryssningar/whiskykryssningar/ardbeg/

8 juni – Stockholm: Gin Fest

Stockholm Gin Fest är en renodlad ginfestival, där producenter, bartenders och andra visar på variationsrikedomen i detta till synes enkla destillat, genom workshops, provningar och infall.
Läs mer här: https://www.swedenginfest.com/

28-29 juni – Örebro: Gin & Tonic Festival Dylta Bruk

Gin & Tonic Festival Dylta Bruk 2024 låter dig tränga djupare ner i gin & tonicens mångfacetterade värld. Här visas varianter av denna välkända drink som visar att den kan bli så mycket mer än en skvätt gin toppad med tonic.
Läs mer här: https://www.gintonicfestival.se/

26-27 juli – Österlen

Trots att många inte känner till att det finns en mässa för svenska viner är detta faktiskt åttonde gången den hålls. Närmare ett dussin svenska vingårdar ställer ut, och man utlovar -förutom vinprovning med svenska viner- också sabreringstävling, ostronöppning och Tareq Taylor bakom grytorna.
Läs mer här: https://vinfestivalosterlen.se/

27 juli – Malmö: Hoppapalooza

På Hoppapalooza handlar det uteslutande om öl från närliggande mikrobryggerier. Och god mat. Och musik. Mer behövs inte.
Läs mer här: https://www.facebook.com/hoppapalooza/?locale=sv_SE

24 augusti – Helsingborg: Dryckesmässa

Helsingborgs Dryckesmässa är numera ett stående inslag i den svenska mässkalendern. Här bjuds på ett välbalanserat utbud av vin, öl, destillat och så klart god mat, allt serverat och presenterat av kunniga producenter och utställare.
Läs mer här: https://dryckesmassa.se/

5-7 september – Stockholm: Beer & Whisky Festival

Stockholm Beer & Whisky Festival är en långkörare på den svenska dryckesscenen. Med över trettio år på nacken är den välkänd i både Sverige och utomlands, och samlar producenter från hela världen. Men det handlar inte bara om mat och dryck, här kan man också delta i seminarier, provningar, workshops och tävlingar, allt för att sprida glädje och kunskap om mat och dryck.
Läs mer här: https://www.stockholmbeer.se/

13-14 september – Halmstad: Wapnö Öl & Whiskymässa

Wapnö Öl & Whiskymässa är en mässa i lite mindre format, men med ett stort utbud. Här väntar drycker från både små och lite större bryggerier och destillerier, givetvis med specialprovningar av det som visas fram.
Läs mer här: https://www.wapnoslott.se/%C3%B6l-whiskym%C3%A4ssa/

27-28 september – Malmö: Cocktails & Craft

Cocktails & Craft Malmö fokuserar på spritdrycker som rom, whisky och gin. Och därifrån är steget inte långt till drinkar och cocktails. Huvudtemat är hantverksmässigt producerade produkter, och där ingår även öl.
Läs mer här: https://slagthuset.se/events/cocktails-craft-malmo/

27-28 september – Skövde: Öl- och Ginfestival

Hantverksmässigt producerad öl och gin står längst fram på scenen under Skövde Öl- och Ginfestival 2024. Ett gyllene tillfälle om man vill fördjupa sig i både korn, humle och kryddor.
Läs mer här: https://skovdeolfestival.se/

4-5 oktober – Stockholm: Öl- och Spritmässan

Öl- och Spritmässan gjorde debut förra året och även i år håller man hus på Stockholm Waterfront, mer eller mindre mitt i Stockholm. Gintrender, hantverkssprit, små och stora destillerier och nya innovativa drycker kommer att finnas på plats.
Läs mer här: https://svenskadryckesmassor.se/massa/ol-spritmassan/

18-19 oktober – Umeå: Nolia Beer & Taste

Nolia Beer & Taste Umeå lockar med stort och smått i allt som rör öl. Här finns både mikrobryggerier och större producenter i en trevlig och inspirerande blandning för provsmakare, livsnjutare och nyfikna.
Läs mer här: https://beerandtaste.se/

1-2 november – Karlstad: Carlstad Beer & Whisky

Carlstad Beer & Whisky säger själva att de är en av Sverige festligaste dryckesmässor. Och med både öl, whisky, grappa, rom, likörer och diverse delikatesser på utställningsborden finns goda chanser att det stämmer.
Läs mer här: https://www.carlstadbeer.se/

8-9 november – Göteborg: All in Beer Fest

All in Beer Fest är mässan där bryggerier av alla de slag visar upp sitt hantverk, sitt kunnande och sin nyfikenhet för en ölintresserad publik.
Läs mer här: https://www.facebook.com/allinbeerfest

8-9 november – Borlänge: Öl- och Whiskymässa

Huvudtemat för Borlänge Öl- och Whiskymässa är öl, whisky och rom. Men också spännande samtal, provningar, god mat och mycket mer.
Läs mer här: https://www.borlangeolwhisky.se/

15-16 november – Stockholm: Drinkmässan

Drinkmässan kommer äntligen till Stockholm, och tar med sig det fullmatade programmet från Göteborg: is, shakers, drinkar, blanddrycker och allt som hör till en god cocktail eller drink.
Läs mer här: https://drinkmassan.se/stockholm/

29-30 november – Örebro: Öl- och Whiskyfestival

Både nördar och nybörjare är välkomna till Örebro Öl- och Whiskyfestival för att hitta nya favoriter, vara med på provningar eller bara gå omkring och kittla nyfikenheten.
Läs mer här: https://orebroolochwhisky.se/

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!