Tamnavulin i drinken

Låt oss presentera två härliga whiskydrinkar som imponerar på dina gäster! Whisky sour är en av de mest klassiska drinkarna, med en lång historia, medan Penicillin skapades så sent som 2005. Vi har valt Tamnavulin som bas i båda två, eftersom deras whisky utmärks av en smakrik fruktighet – utan den minsta tillstymmelse till rökighet vilket passar perfekt till ?dessa två favoriter i sommar.

Recept & Foto: Spring Wine & Spirits AB

Whisky Sour

1 cocktail

5 cl Tamnavulin Sherry Cask
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag
2-3 cl äggvita

GÖR SÅ HÄR
Skaka alla ingredienser hårt i en shaker (utan is) i 15 till 20 sekunder. Tillsätt sedan is i shakern och skaka ytterligare 15-20 sekunder. Sila sedan drinken i ett cocktailglas och garnera med några droppar Angostura bitter.

Penicillin

1 cocktail

5 cl Tamnavulin Sherry Cask
2,5 cl citronjuice
1 cl ingefärsjuice
2 cl flytande honung
Islaywhisky

GÖR SÅ HÄR
Häll alla ingredienser utom Islaywhisky i en shaker och fyll upp med is. Skaka tills väl kylt, sila sedan upp i ett lågt glas med is. Häll försiktigt någon centiliter rökig Islaywhisky ovanpå. Ta en citronzest och twista över, lägg den slutligen ner i drinken. Klart!

Tips!
Om du inte har en shaker kan du använda en syltburk med lock istället. Det viktiga är att du skakar drinken hårt, med mycket is.
Har du inte Angostura bitter kan du hoppa över det men garnera gärna med nånting annat då, garnering är fint!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!