Sköna sommaröl på Systemet 1 juni

Från De Proef Brouwerij kommer ett öl med lustiga namnet Slaapmutske – nattmössa på flamländska – Zomer, det senare kort och gott Sommar. Det är en ale med fruktig smak med inslag av ljust bröd, honung, citrus och koriander. Ölet är bryggt på Kornmalt samt humle av sorterna cascade och hallertau. Priset 22.90 och du hittar mer information om Slaapmutske Zomer på Systembolaget

Från Gamla Slottskällans bryggeri i Uppsala kommer Mohawk Unfiltered Lager summer edition, en frisk, blommig lager med humlearom och betoning på citrus och tropisk frukt. Ölet är ofiltrerat och kan se lite disigt ut, men klarnar efter en stund när jästen lägger sig i botten av flaskan. Något lägre alkoholhal gör ölet friskt och lätt, som gjort för en varm sommardag. Mohawk Unfiltered Lager summer edition kostar 18.90 och mer info finns hos Systembolaget.

Nynäshamns Ångbryggeri lanserar Stenströms Sommarale vars etikett fått ny formgivning på grund av att den förra innehåll en mänsklig silhuett. Vi vet inte mycket om smaken, men förra årets upplaga tog slut på några dagar, så de gjorde något rätt. Släpps 1 juni på Systembolaget och kostar 33.80 per flaska.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.