Andra gången gillt för Innis & Gunn Irish Whiskey Cask

Skotska bryggaren Innis & Gunns har en säregen teknik som går ut på att slutlagra sin ale på ekfat. Detta har gett deras öl en helt egen smakprofil. Innis & Gunn Irish Whiskey Cask lanserades för första gången i begränsad upplaga i början av 2012 men nu är det dags igen för en andra lansering.

– Vi har aldrig bryggt en stout tidigare men när vi fick möjlighet att lagra Innis & Gunn på irländska whiskeyfat bestämde vi oss direkt för att skapa en med skotsk touch, säger Innis & Gunns bryggmästare Dougal Sharp
Ölet är en mörk stout, slutlagrad 60 dagar på irländska whiskeyfat vilket ger det en lite typisk irländsk, stout-karaktär. Inslag av mörk choklad och bränt socker blandas med Innis & Gunns karaktäristiska toner av vanilj och ek.
– Det är extra spännande då irländarna är världsberömda för sin mustiga stout medan vi skottar har vår starka whiskykultur, menar Douglas Sharp.
Innis & Gunn Irish Whiskey Cask släpps i en limiterad utgåva på 40 000 flaskor på Systembolaget den 1 mars.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.