Firestone Walker: Öl från vindistrikt

aow_firestone_walker_480
Jeffers Richardson är det amerikanska bryggeriet Firestone Walkers ”barrelmeister” och han kommer att berätta om sin roll och om bryggeriet vid två Masterclasses på Stockholm Beer & Whisky Festival. Och givetvis bjuda på deras prisade Union Jack och DBA.

aow_firestone_walker_250Adam Firestone och David Walker grundade Firestone Walker Brewing Company 1996 som ett litet bryggeri mitt i Kaliforniens vindistrikt. 20 år senare producerar Firestone Walker över 2 miljoner liter öl om året och finns att få tag på över hela USA. Nu har turen kommit till Sverige, och via Spendrups finns ett utvalt sortiment på restauranger och barer i hela landet. Inom kort kommer det även gå att beställa på Systembolagets beställningssortiment.

Så här säger David Walker:
– Vi lever för att få fram den perfekta ölen, ingenting lämnas oprövat och vi har genom åren varit mycket framgångsrika i USA. Nu går vi in i en ny och spännande marknad när vi lanserar våra produkter till kunniga svenska ölälskare. Att intresset för hantverksöl är så stort i Sverige gör det extra kul att få möjlighet att visa upp våra produkter på den svenska marknaden.

Till 25-årsjubilerande Stockholm Beer & Whisky-festivalen kommer Jeffers Richardson, bryggeriets förste bryggmästaren och numera ”barrelmeister”. Torsdagen den 29:e och fredagen den 30:e september presenterar han bryggeriet och dess öl.

Under festivalens andra vecka kommer även Adrian Walker, bror till David och exportchef, att besöka Stockholm för att sprida ”The Beer Gospel” som Firestone Walker själva utrycker det.

Hälsa på Firestone Walker på firestonebeer.com.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!