Innis & Tullamore – tvillingsjälar


Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer inom öl och whiskey. Innis & Gunn är en svensk favorit och Tullamore Dew är Sveriges största irländska blended whiskey. Tillsammans har de skapat en smakrik, kolsvart skotsk stout smaksatt genom fatlagring på irländska whiskeyfat.

Genom en unik fatlagringsteknik för att smaksätta öl utvecklad av teamet på Innis & Gunn har man använt de bästa faten från den trippeldestillerande irländska whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. och skapat en skotsk stout där helheten blir större än summan av delarna.
Innis & Gunn’s grundare och bryggmästare Dougal Gunn Sharp berättar:

Innis & Gunn’s grundare och bryggmästare Dougal Gunn Sharp

– Skottar och irländare delar en tydlig Celtics-koppling både kulturellt och i sina karaktärsdrag som folk. Dessa band förde oss samman med irländska Tullamore D.E.W. Kindred Spirits sammanför hantverkstraditioner från Irland och Skottland inom den uråldriga traditionen att lagra och smaksätta alkohol med ekfat. I detta fall har vi smaksatt vår stout med Tullamores legendariska whiskeyfat vilket levererar en spännande, unik stout.

Global Brand Ambassador vid Tullamore D.E.W. John Quinn fortsätter:

Tullamore D.E.W:s Global Brand Ambassador John Quinn

– Vået samarbete med Innis & Gunn för oss samman med ett varumärke som delar vår passion för innovation och att skapa produkter av högsta kvalitet och karaktär. Öl och whiskey har alltid varit nära kusiner eftersom kornmalt är huvudingrediensen i bägge maltdryckerna. Vi firar denna unika koppling genom att servera ”D.E.W. and a BREW”.

För att ytterligare visa på skotska och irländska kulturella gemenskaper har man sammanfört två musiker från Skottland och Irland som tillsammans gjort en cover på en traditionell skotsk folksång. Trummisen i det irländska bandet Ash och sångaren i skotska bandet Frightened Rabbit möttes i Innis & Gunn’s hemstad Edinburgh över en Kindred Spirits och en Tullamore D.E.W. Här ser du resultat av detta musikaliska möte

Kindred Spirits släpps 16 mars och då handlar det om 40 000 flaskor som säljs i presentförpackning.
Nr: 11476
Pris: 29,90 kr.
Alkoholhalt: 6,1%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!