Maison Ferrand – tillbaka till cognac

Cognacsproducenten Maison Ferrand har blivit alltmer synonymt med Plantation Rum på senare tid, men nu är det dags att återigen möta deras cognac.

Den 17 augusti kommer Pierre Ferrand Renegade Barrel #2. Man har uteslutande använt druvan Ugni-Blanc. Den har destillerats med öppen låga i 25 hektoliters koppar-pot-still. Dosagen är 12 gram per liter, alkoholhalten ligger på 47,10 procent och den har lagrats på franska ekfat (350 liter) och sedan slutlagrats i fat gjorda av kastanjeträ i ett år.

Pierre Ferrand Renegade Barrel #2

Nr: 40298
Pris: 599:-
Antal: 480 flaskor
Lansering: 2018-08-17
Kategori: Cognac/ Eau de Vie de Vin
Vol%: 47,10%
Druva: Ugni-Blanc
Destillering: Öppen låga med dubbel destillering i 25 hL koppar Pot still, där först destillering innehåller jästfibrer
Dosage: 12g/L
Lagring: Lagrad i franska ekfat 350 L och sedan slutlagrad i fat gjorda av kastanjeträ i ett år
Doft: Doften öppnar med russin, touch av päron, kastanjetoner som övergår till plommon, apelsinzest och bakade äpplen. Blommor skapar kontrast med en liten rökighet, läder och färsk klöver.
Smak: Mjuk och smakrik, med honung, kanderad frukt, sötmandel, smörkola som avrundas med florala toner och noter av rosor och hyacint. Avslutningen är lång och uttrycksfull.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!