Swedish Tonics G&T-glögg

Swedish Tonic lanserar en begränsad utgåva med julens smaker. Med hjälp av den kan man göra sin egen GT-glögg. Utöver kinabark, agavesirap, handpressad lime, apelsin & citron, citrongräs, kryddpeppar och enbär innehåller Christmas Spices även stjärnanis, kanel och nejlika.

– Till skillnad från en vanlig gin & tonic dricker du Christmas Spices varm tillsammans med en skvätt gin och ett par lingon och en kvist rosmarin, säger VD Gustaf Ytander.

Christmas Spices säljs exklusivt i Designtorgets butiker och på www.swedishtonic.com
En kopp varm dryck – kanske GT-glögg – och en av Swedish Tonics fina hemförseglade flaskor
Anledningen till att Swedish Tonic startade var rätt enkel. Gänget bakom ville ha riktigt bra tonic och de kunde inte hitta någon de gillade. Så de valde att ta saken i egna händer. Swedish Tonic tillverkas på traditionellt vis som förr i tiden när man gjorde tonic på kinabark. Och med tanke på att tonic görs på bark från ett träd anser gänget bakom Swedish Tonic att det är märkligt att all tonic idag på marknaden är genomskinlig. Denna kinabark blandas sedan med agavesirap för sötma, färskpressad citrus för syrlighet och enbär & kryddpeppar för lite mörkare smaker. Tonicen tillverkas i små batcher. Bryggd, silad, blandad, fylld och förseglad för hand.

Recept: G&T-glögg

2 cl Swedish Tonic Christmas Spices
5 cl Gin
1 cl Sockerlag
Tillsätt 15 cl hett vatten och garnera med lingon och lite rosmarin.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!