Var med när Bruichladdich gör världsrekordförsök i Göteborg!


Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till ett världsrekordförsök i Göteborg. Allt om Whisky är självfallet på plats. Målet är att ta sig in i Guinness Rekordbok genom att samla fler än 2252 deltagare till världens största whiskyprovning genom tiderna.

I samband med En Öl & Whiskymässa i Göteborg bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till vad som planeras bli världens största whiskyprovning någonsin. För att slå det tidigare rekordet, från Gent i Belgien 2009, behöver Bruichladdich samla över 2252 deltagare.

Whiskyprovningen leds av Adam Hannett, Master Distiller på Bruichladdich, och är öppen både för mässdeltagare och för allmänheten. Allt om Whiskys chefredaktör Emma Andersson kommenterar evenemanget med ett leende på läpparna.

Emma Andersson

– Det är dags för Sverige att visa världen att vi är ett whiskyintresserat land att räkna med. Klart vi kan ta över världsrekordet från Belgien. Allt om Whisky kommer vara på plats och den som inte kommer dit kommer missa ett roligt evenemang. Priset 60 kronor för entrén är dessutom inte särskilt mycket pengar. Jag ser fram emot eventet, säger Emma Andersson.

– Det ska bli väldigt spännande, och vi hoppas att göteborgare och whiskyentusiaster från andra delar av Sverige kommer att tycka att det är en rolig upplevelse att vara med och försöka sätta världsrekord. Vi kan redan nu utlova en storslagen whiskyprovning i en fantastisk inramning, säger David Kringlund, Brand Manager på företaget Nigab som är leverantör av Bruichladdich i Sverige.

David Kringlund, Nigab

Biljetter till Bruichladdichs whiskyprovning i Göteborg den 13 april finns att förköpa för 60 kronor på Världens största whiskyprovning.

För mer information, vänligen kontakta
David Kringlund, Brand Manager Nigab, david@nigab.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!