Duvels sjunde trippel


Den belgiska ölikonen Duvel bryggs traditionellt med två humlesorter. Men så 2007 använde man tre för 22 000 flaskor som bryggdes i samarbete med jazzklubben Blue Note i New York. De förpackades i kartonger som var tänkta att föra tankarna till en baslåda (många tyckte de mer liknande likkistor). Dyrt blev det och försäljningen gick inte precis strålande. Men så ett halvår senare när upplagan började ta slut var många villiga att betala drygt 5000 för en flaska på e-Bay.

Mellan 2007 och 2016 lanserade Duvel sedan sex olika versioner av Triple Hop. 2016 blev ”sista” utgåvan och sedan gavs alla sex ut igen i en ”smaklåda” och man anordnade en tävling för att kora en av dem till vinnare och den skulle då fortsätta lanseras. Vinnaren blev Duvel Triple Hop Citra (nr 82537, 33 cl, 34,90 kr) och den har vi kunnat avsmaka de senaste åren.

Men: Bryggeriet Duvel/Moortgart kunde inte hålla sig utan nu finns ytterligare en i serien:
Duvel Triple Hop Cashmere där man använt humlesorten Cashmere som också kallas ”Super Cascade” och kom till i USA 2013. Den är en hybrid mellan Cascade och Northern Brewer och sägs ge en ”len beska med en mild och subtil örtarom”.

Duvel Triple Hop Cashmere

Nr 11829
Volym: 33 cl
Alkoholhalt: 9,5 %
Pris: 34,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!