Ardbeg Traigh Bahn med unika koder


För första gången på 20 år släpper Ardbeg en årgångswhisky som kommer att justeras och produceras årligen i nya upplagor. Den heter Ardbeg Traigh Bhan vilket ska uttalas ’Tri-Van’ och inspirationen kommer från Traigh Bahn, lokalt känt på Islay som Singing Sands, och dess vackra vy.

För att markera varje årlig batch av Traigh Bhan får utgåvorna unika koder på kartongen, flaskorna och etiketterna. Med de subtila skillnaderna i varje ny smakprofil kan Ardbeggianer utforska sin batchkod på Ardbegs hemsida för mer information om dess historia.

– En ny, permanent åldrad Ardbeg är en sällsynt händelse och en anledning till firande. Vi hoppas att Ardbeggianer ska utforska de fina detaljerna i denna ständigt föränderliga dram där batchreceptet justeras från år till år. Den 19-åriga whiskyn har toner av rökig ananas och aromatisk trärök samt söt arom av rökt chilischoklad och paprika. Den intensiva smaken följs av en lång, rökig finish, säger Dr Bill Lumsden, Ardbeg-chef för Distillering, Whisky Creation & Whisky Stocks.

Ardbeg Traigh Bahn

Artikelnummer: 4057701
Pris: 1 799 kr
Alkoholhalt: 46,2%
Lagrad på: amerikansk ek-, oloroso- och sherryfat.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!