Selected Malts – The Glen Moray Duo


Här kommer ett riktigt intressant tvillingpar från svenska oberoende buteljeraren Selected Malts. För lite över ett år sedan hittade de två liknande fat av Glen Moray, ett destilleri känt för sin mjuka och fruktiga profil. Selected Malts började arbeta med en idé om att göra en duo-tappning och letade efter möjliga fat att använda för slutlagring.

Till slut bestämde de sig för first fill portvin- och moscatelfat. Resultatet blev “The Glen Moray Duo”, båda väldigt lika sina original men med helt olika resultat efter slutlagringen på åtta månader. Enligt Selected Malts har portvinsfatet bidragit till att whiskyn fått en extra fruktig boost med jordgubbar, hallon, vanilj och även en kryddig avrundning. Moscatelfatet menar de har gett whiskyn en något djupare smak med mer torkade frukter, toffee, ek och hasselnötter. Helt klart något man blir nyfiken på! Lite över 300 flaskor av varje finns att tillgå.

Glen Moray Duo Port Cask Finish (Beställningssortimentet 8181102)
Glen Moray Duo Moscatel Cask Finish (Beställningssortimentet 8144302)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!