Lenny Kravitz Dompa


Med en gedigen historik av en mängd innovativa samarbeten med inspirerande och kreativa talanger som Marc Newson, Andy Warhol, Jeff Koons, Tokujin Yoshioka och Karl Lagerfeld, har Dom Pérignon nu utsett den amerikanska mångfacetterade rocklegenden, designern och konstnären Lenny Kravitz till kreativ chef.

En lång vänskap ligger till grund för det konstnärliga samarbetet mellan Dom Pérignon och Lenny Kravitz. Relationen mellan Lenny och Dom Pérignons tidigare källarmästare Richard Geoffrey inleddes för 11 år sedan i Paris, där de introducerades via en gemensam vän inom vinbranschen. Kravitz har länge varit en champagneentusiast och medan banden till Dom Pérignon växt sig starkare har Kravitz intresse för champagnehusets historia, kulturella arv och savoir-faire fördjupats. Dessa har inspirerat Kravitz till den designkollektionen speciellt framtagen för Dom Vintage 2008.

Lenny Kravitz har fått fullständig kreativ frihet i sitt visuella skapande. Hans kreativa vision har varit att skapa en atmosfär, där människor förs samman i sann Dom Pérignon-anda. I samband med kampanjen bjöd Kravitz in en rad talanger och kreatörer inom film, mode, dans och sport till sin villa i Los Angeles. En serie svartvita fotografier har fångat ögonblick och möten mellan kändisar som Susan Sarandon, Benjamin Millepied,
Alexander Wang och Zoë Kravitz
. Fotografierna ingår i en internationell utställning med titeln ”Assemblage”.

– En stor del av Dom Pérignons DNA består av att sammanföra människor. Du behöver inget tillfälle. Livet i sig är ett tillfälle, säger Lenny Kravitz.

Den ikoniska etiketten har Lenny Kravitz valt att lyfta fram genom att ge den en gyllene glänsande patina, som ger en känsla av en rustikt hamrad metall. Dom Pérignon Vintage 2008 beskrivs ha en frisk karaktär med inslag av
tropiskt frukt, rostat bröd, vit choklad, nötter och mandarin. Den lanseras 1 december och finns endast i en begränsad utgåva.

Dom Pérignon Vintage 2008

Artikelnummer: 7428
Alkoholhalt: 12,5 % vol.
Pris: 1 59 kr (75 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!