Systemets enda weissbier på burk


Kaiserdom Specialitäten Brauerei grundades 1718 i Bamberg i norra delen av den tyska delstaten Bayern som är världens bryggeritätaste område med inte mindre än cirka 300 bryggerier. Kaiserdom är ett av själva staden Bambergs nio självständiga bryggerier. Familjen Wörner driver bryggeriet sedan början av 1900-talet och tar mycket av sina råvaror till sina öl från den egna regionen.

Deras Kaiserdom Hefe-Weissbier har en klassisk fruktig smak med inslag av citrus, honung, aprikoser, jasminris samt en kryddig avslutning med toner av kryddnejlika. Eftersom ölet är ofiltrerat så förekommer en liten jästfällning i burken. Kaiserdom Hefe-Weissbier är för närvarande den enda weissbier som finns på burk i Systembolagets ordinarie sortiment. Aluminiumburken bevarar den för weissbier så viktiga fruktigheten på ett optimalt sätt.

Kaiserdom Hefe-Weissbier

Nr: 1258
Volym: 50 cl
Pris: 19,90 kr exkl. pant

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!