Wisby Lager: på burk & som alkoholfri


Det tog hela 23 år för Gotlands Bryggeri att utveckla Wisby Lager, en fyllig bärnstensfärgad lager med en jämförelsevis låg alkoholhalt (4,7 %). Smakmässigt kännetecknas den av en lätt maltighet och aromahumlesorterna Monroe och Hersbru?cker tillför toner av såväl apelsin och röda bär som hallon och körsbär.

Men redan nu, endast två år efter lanseringen, kommer ett par efterlängtade kompletteringar från mästerbryggarna på S:t Hansgatan 47 i Visby.

En burk Wisby Lager med öl upphällt i ett glas
Wisby lager 4,7% på burk

Wisby Lager är ett flaggskepp i vårt sortiment som vi är otroligt stolta över. För oss har det hela tiden varit en självklarhet att Wisby Lager ska finnas även på burk och det känns fantastiskt kul att vi nu kan erbjuda det som alternativ till den klassiska flaskan, berättar bryggmästare Johannes Obermeier på Gotlands Bryggeri.

Burkformatet har många fördelar jämfört med flaskan. Till exempel utsätts inte öl i en burk för ljus och dessutom återvinner vi svenskar majoriteten av alla aluminiumburkar som säljs.
Den alkoholfria varianten kompletterar Wisby-serien och svarar upp mot svenska ölkonsumenters förväntan på ett gott och smakrikt öl. Den finns på restaurang enbart.

En flaska Wisby Lager Alkoholfri och öl upphällt i ett glas
Wisby lager Alkoholfri på flaska

– Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säga att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet och jag tycker den passar lika bra till mat som att dricka som törstsläckare, säger Johannes Obermeier.

Wisby Lager

Nr: 84940
Pris: 17,90 exkl pant (33 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!