Guldmedalj till Mackmyra Intelligens


Tillsammans med Microsoft och den finska teknikkonsulten Fourkind har Mackmyra skapat Mackmyra Intelligens, världens första whisky som utvecklats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Mackmyra Intelligens presenterades för första gången i maj 2019, på den stora techkonferensen The Next Web i Amsterdam och har sedan dess fått stor uppmärksamhet över hela världen.

Nu har Mackmyra Intelligens tilldelats ett guld och har utsetts till Best of Category i den väl ansedda tävlingen Craft Spirits Awards Competition som anordnas av American Distilling Institute.

– Innovation har alltid varit ett nyckelord för oss på Mackmyra. Därför är det ingen slump att det var vi som skapade världens första AI-whisky. Nu när en otroligt kompetent jury har tilldelat den en guldmedalj och bäst i sin kategori är det ett bevis på att det vi gör är helt rätt, säger Angela D’Orazio, AI Whisky Mentor och Master Blender, Mackmyra.

– När vi startade projektet var vårt mål att tänja på gränserna för vad som är möjligt med tekniken men samtidigt skapa något som konkurrerar med världens bästa produkter utan jippon. Att Intelligens har vunnit guld i en prestigefylld tävling känns jättebra, säger Jarno Kartela, Principal Machine Learning Partner, Fourkind.

Mackmyra Intelligens

Nr: 84048
Pris: 599 (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!