Samuel Smiths fruktöl med aprikoser


I november förra året kom Yorkshire Stingo (nr 11706, 55 cl, 75 kr) och den följdes i december av Imperial Stout (nr 1269, 35,5 cl, 25,90) från Samuel Smith’s Old Brewery i den lilla staden Tadcaster i norra Yorkshire. De använder sig av en jäststam som härstammar från 1900 och är ett av få bryggerier som än idag använder sig av fyrkantiga, tvåvånings jäskar av sten, så kallade Yorkshire Squares.

Hästar har de också fortfarande, ett stall med Shirehästar, som är en arbetshäst som härstammar från England. Smith’s hästar levererar öl fem dagar i veckan runt om i Tadcaster. Tunnbindare har de också, två stycken, som sköter om bryggeriets alla gamla ekfat.

Nu är det dags för deras Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer. Det bryggs till att börja med i det lilla ångbryggeriet All Saints Brewery i Stamford, där man brygger öl ”för hand”, så att säga, med riktigt gammal bryggeriutrustning. Man använder ekologiskt odlat korn och vete som genomgår första och andra jäsningen med olika sorters jäst och lång lagringstid. Sedan förs ölet till Samuel Smith’s där det blandas med juicer av olika slag (körsbär, jordgubb, hallon och aprikos) och ytterligare ekologiskt öl.

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer

Nr: 1541
Volym: 35,5 cl
Pris: 27,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!