Skye – nyhet från Talisker

Talisker Skye är den senaste lanseringen från destilleriet på Isle of Skye. Tanken med Talisker Skye är att reflektera den vilda och vackra naturen på Isle of Skye och whiskyn
hyllar öns landskap och kustlinje.

– Vi är väldigt stolta att välkomna Talisker Skye till vår familj av karaktäristiska whiskeys. Vi har en stor passion för både whiskey och vårt hem Isle of Skye, och ser denna whiskey som det perfekta sättet att hylla detta. Våra master blenders har arbetat stenhårt för att skapa en whiskey som förkroppsligar naturen på Skye – och vi är lyckliga över slutprodukten, det är Skye i en flaska, säger Stuart Harrington, Taliskers destillerichef.

Skye har skapats för att leverera ett innovativ och rökigt sött tillskott till den redan existerande samlingen; och den behåller de kryddiga och marina noterna som är väsentliga för varje Talisker.

Smaknoterna talar om ”havsdoft av färsk tång, torkad drivved och havssalt” och karamelliserat äpple tillsammans med röda bär. Vad gäller smaken låter det så här ”Tungkittlande med en väldigt lätt rökighet. Sötheten går snabbt över till
mer salt (salt karamell, honungsmarinerade revben på grillen) med diskret rökighet och en kraftig kryddighet.”

Talisker Skye

Nr: 85515
Pris: 339 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!