Allt om Whisky nr. 4, 2021

Nu ser vi framåt och kollar vad hösten har att erbjuda!

Välkommen in i hösten!

Som alltid har sommaren varit för kort och hösten är här, en höst som är på samma gång osäker och löftesrik.

Under det senaste året har mässor och events flyttat datum, bytt form och bokats om. Men kanske dammet nu börjar lägga sig lite grann, så vi kan se fram mot en mer förutsägbar öl- och whisky-höst. Och kanske vi nu vågar se fram mot att träffas på någon av Sveriges dryckesmässor.

Vi är redan inne i september, och vi har gott om öl- och whisky-nyheter på gång. Sätt dig bekvämt tillrätta och börja samla inspiration och uppslag till nästa inköp, både till att prova med en gång och till att spara till det där speciella tillfället. Men i det här numret ryms så mycket mer än nya bekantskaper på Systembolaget. Här finns också gott om artiklar och reportage om både högt och lågt i dryckesvärlden, naturligtvis med tonvikt på whisky.

Bowmore kan utan tvekan räknas bland de stora, välkända destillerierna och i det här numret kan du läsa Hasse Nilssons reportage från detta anrika destilleri innan du ger dig in i vårt smaktest av några av Bowmores bästa. Från det stora dyker vi sedan ner i det lilla, till den skotska doldisen Fettercairn. Det är en av Whyte & Mackays lite mindre kända whiskies. Anders Gjörling berättar om bakgrunden och hur det hela började.

Och även om hösten är osäker så lovar jag att den kommer bjuda på äpplen, på ett eller annat vis. Och från äpplen är steget inte långt till Calvados. I detta nummer kommer vår skribent Andreas Grube ta sig en titt på producenten Boulard. Vi avslutar med härliga syrliga toner från ölvärlden där Michel Jamais tar oss med till Belgien, och ger oss goda råd om hur man väljer öl till maten.

Välkommen till höstens tips, nyheter, anekdoter och artiklar. Jag hoppas att det här numret av Allt om Whisky & Öl ska ge dig några sköna stunder i din favoritfåtölj. Nu ser vi framåt och kollar vad hösten har att erbjuda!


Var hittar jag Allt om Whisky?
Kolla hos interpress för att se var du kan köpa tidningen.
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!