Tullibardine The Murray Double Wood 2005


Tullibardine Distillery ligger vid foten av berget Ochil Hill i Perthshire, precis där det skotska höglandet börjar. För Tullibardine The Murray Double Wood har hela batchen först fått lagras på first fill bourbonfat. En del har sedan fått lagras på first fill sherryfat. Därefter har hela batchen återförenats innan den buteljerats. 17 550 flaskor blev det och tyvärr är det långt ifrån alla flaskor som kommer till Sverige. Men några får vi!

Doft: En rik honungslik sötma med doft av vaniljglass och lite mörk choklad med torkade fikon. Med lite tid i glaset smyger en subtil doft av sherry fram blandat med citrus och persika. En smakfull ekighet ligger i bakgrunden.
Smak: Härlig honung, sherrydränkt frukt och kanel med noter av espressokaffe och färska jordgubbar med glass.
Eftersmak: Finstämd kryddighet och sherrytoner hänger kvar i munnen.

Tullibardine The Murray Double Wood 2005

Nr: 40977
Volym: Flaska 700 ml
Alkoholhalt: 46%
Pris: 690 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!