Swedish Vacuum Cleaner – dammsugare på ölburk!

Vem gillar inte dammsugare? Alltså de gröna marsipanklädda avlånga bakverken med en fyllning av kaksmulor smaksatta med punsch. Tydligen är de även en favorit hos den nederländske kult-bryggaren Kees Bubberman. Så mycket att han har gjort en alkoholstark specialöl av den klassiska svenska punschrullen. Idag, den 18 februari lanseras Swedish Vacuum Cleaner på Systembolaget.

Kees Bubberman
Bryggmästaren Kees Bubberman från Nederländerna har gjort sig ett namn i internationella ölkretsar de senaste åren. Karriären började på holländska specialölsbryggeriet Emelisse. Utöver klassiska ölstilar bryggde han där dussintals öl i brittisk och amerikansk stil som porter, coffee stout och IPA. 2015 öppnade Kees ett eget bryggeri i hemstaden Middelburg. Redan första året röstades Brouwerij Kees fram som en av de bästa nykomlingarna på Ratebeer.com.

Kees Swedish Vacuum Cleaner

Nr: 10841
Alkoholhalt: 13%.
Pris: 46:90 kr + pant
Volym: 330 ml.
Färg: Mörk, nästan svart.
Malt: Kornmalt av typen Brown DRC, Chocolate
Humle: Sorachi Ace
Doft/smak: Choklad och marsipan.
Öltyp: Porter/Stout extra stark

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!