anCnoc och Johnny Cash

Vad väcker mer känslor än whisky och musik? Kanske inget eller kanske allt? Men om man blandar detta, vad händer då? Då kan man få en suverän mix av det bästa av två världar. Allt om Whisky fick en stund med Brand manager Martin Tjäder som överraskar med sitt djupa intresse för Johnny Cash. Så vad var väl bättre än att fråga hur han skulle
kombinera de båda, så här kommer en guide till en anCnoc och Johnny Cash-provning!

anCnoc Single Malt Whisky 12 Years Old 40 %

I Walk the Line 1956

Rakt på utan omskrivningar möts dessa två i en stilren komposition som visar raka vägen mot vad man kan beskriva som en perfekt balans. anCnocs 12 åriga single malt visar vägen till hur en snygg och elegant whisky ska smaka med sötma av ljunghonung och mogna äppeltoner som blommar ut till fullo. I samma balans hittar vi en ung Johnny Cash som slår igenom med I Walk The Line 1956, rättfram rockabillycountry när den är som bäst, och precis som single malt ska smaka.anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition NAS 40 %

Man in Black 1971

Precis som Cash är känd för att vara “the man in black” är anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition känd för samma sak, nämligen att kostymen är just en kostym. Under den mörka fasaden finns ett ljus som förklaras med lätthet i Cash sångtext och med väl avvägd rökighet i whiskyn. anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition har en snygg rökighet som drar mer mot lägereld än tjära vilket balanseras snyggt av en frisk fläkt av gröna äpplen och en citrus i ljuvlig harmoni med den tydliga kryddigheten av kanel och sherrysötman. Cash fixade dock en egen rökig tillställning 1965 genom att råka bränna ner 204 hektar av nationalparken Los Padres i Kalifornien med böter på 82 000 USD till följd, här snackar vi lägereld!anCnoc Single Malt 18 Years Old

Highwayman 1985

Här börjar vi se både mogen whisky och musik. Om man har en riktigt bra produkt och vill göra den ännu bättre vad kan man då tillsätta? Jo! Sherryfat i form av 80-talets bästa och största countrygrupp nämligen The Highwaymen bestående av Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson och Waylon Jennings, här snackar vi vällagrat! Stilfull och mäktig musik och whisky. Djupa sherryfatstoner blandas med distinkt sötma i en vacker solnedgång över den amerikanska västern.


anCnoc Single Malt 24 Years Old

Hurt 2002

Hur summerar man ett mycket innehållsrikt liv vare sig det är på scen eller på fat? Jo man tar och gör ett fantastiskt finalnummer! Extra allt med enormt djup som ändå på ett ungt sätt förmedlar både erfarenhet och hantverk. Precis så avslutade Cash sin karriär med låten ”Hurt” som gav honom en helt ny publik, och att som 70-plussare vinna bästa video på MTV Music Awards är stort. anCnoc 24 går samma väg med tyngd och rondör utan dess like. Söta toner av rostade nötter och ek gör att denna whisky når sitt crescendo i ett eldigt och kryddigt avslut!


Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!