Allt om Whisky nr. 1, 2023

Allt om Whisky fyller 20 år!

Nytt år nya möjligheter. Det är något visst när man vänder blad, kalendern visar nytt år och veckorna till nästa semester känns oändliga. Missade möjligheter är glömda för länge sedan, nya planer och mål skrivs åter ner med full kreativitet och inspiration.

I varje brytpunkt får man ett tillfälle att kika försiktigt i backspegeln och herregud vad långt bak man ser nu för tiden.

Allt om Whisky & Öl går in på sitt tjugonde år. Man blir ödmjuk när man tänker tillbaka på alla fenomenala människor man fått arbeta med under åren.

När vi startade 2003 jobbade förlaget framförallt med tidningen Allt om Vin som funnits i företaget en längre tid. Grundaren till den vintidningen, Åke Jacobsson som även är min fina far, kom med idén att starta Allt om Whisky & Öl och det gjorde vi.

Vem kunde ana att vi 20 år senare skulle sitta och se tillbaka på den då lite galna idén och tänka att det var bland det bästa vi har gjort tillsammans? Redan då hade jag jobbat ett par år med min far men utan att vi utökade publikationerna hade jag kanske inte haft chansen att få arbeta så här länge med honom. Jag är evigt tacksam för alla möjligheter han har gett mig och tidningen genom åren och allt han har lärt mig. Det har varit och är enormt givande.
Jag hoppas innerligt att han vet vad det betytt för mig.

Att läsa igenom första numret av tidningen så här många år senare, tar en tillbaka som om det vore igår. Tänk så mycket som ändrats i branschen, för att inte nämna utbudet på Systembolaget.

2023 kommer bli ett underbart år och många planer ligger i pipeline. Jag hoppas innerligt att vi får chansen att träffa dig som läsare vid något av tillfällena.

Allt om Whiskys första utgåva för 2023 är en blandning av personligheter, klassiska destillerier, nyheter och tips. Staden Campbeltown som historiskt varit fylld av pagodatak är kanske en av de mest intressanta städerna att följa genom upp- och nedgångar i whiskyvärldens hårda svängningar. Från deras glansdagar, genom destillerier som lades i malpåse till uppbyggnaden idag när den sakta men säkert skapar sin fasta plats som självklar whiskystad i entusiasternas whiskyhjärtan. Mer om Campbeltown under våren.

Vi har en förkärlek på redaktionen för att testa whisky blint, något många andra dryckesskribenter faktiskt vägrar göra, tro det eller ej. Det kan vara svårt, men alltid lika lärorikt. Även i detta nummer har panelen haft chansen, och denna gång blev det Glenlivet i glasen.

Åsa Larsson har skrivit för oss under något år till och från. I detta nummer har hon suttit ned med Nelson Hernandez som är Maestro RoneroDiplomáticos romdestilleri i Venezuela. Nelson har haft en lite annorlunda väg till sitt nuvarande arbete och mer om det kan du läsa om i intervjun som Åsa gjort.

Har du som jag en del öppnade flaskor hemma i hyllan? Det är kul att kunna både servera dryck som den är men ibland är det trevligt att kunna bjuda på en drink i stället. Se om du kan få lite inspiration från cocktailsidorna som denna gång har gjorts med single grainwhiskyn Spearhead.

Besök vår hemsida där du kan hålla dig uppdaterad på allt inom whiskyns värld mellan tidningens utgåvor. Och vill du få lite utvalda nyheter i mailboxen kan du skriva upp dig på vårt nyhetsbrev helt utan kostnad.

Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!


Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!