Single Cask Kavalan för Sverige


När Kavalan dök upp den svenska marknaden runt 2009 så var det många som var svårflörtade. Inte kunde väl en whisky från Taiwan vara något att ha?

Men Kavalan var sluga och förstod snabbt hur man skulle övertala den mest inbitna whiskynörden – de använde exceptionellt bra fat. Whiskyn som buteljerades från dessa fat var så intensiv i sina dofter och smaker att det förmodligen var både en och två skottar som fällde en tår i ren avundsjuka.

Tidigare i år så blev vi i Sverige bortskämda med ett av dessa, snudd på magiska, fat. Då släppte Symposion Kavalan Selection Vinho Barrique – en mustig Single Cask som visar att destilleriet fortsätter briljera!

Denna är lagrad på något de kallar för Vinho Barrique och är amerikanska ekfat som tidigare lagrat rödvin. De har sedan gått igenom processen som förkortas till STR, shaved, toasted, recharred. 
Doft: Stora och djupa vinösa dofter som för tankarna till ålderstigna Speyside whiskys á la 60-tal. Här finns också en fyllig kryddighet med inslag av röda frukter och jordiga lagerhusgolv. En touch av citrus finns också.
Smak: Kompakt och stor smak med rullande fruktighet. Dova röda frukter samsas med svaga sting av citrus bakom en stilig ekfasad.
Eftersmak: Lång finish med mycket frukt och fat som hänger kvar.

Kavalan Selection Vinho Barrique Single Cask # W151217017A

Alkoholhalt: 54,8 %
Nr: 90485
Pris: 2259 kr
Poäng: 9,1/10

Se filmen om hur Kavalan gör sina STR-fat!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!