Pink Gin eller Pink Gin?


Förra året kom Beefeater med en rosa gin och ungefär i samma veva släppte Stockholms Bränneri en rosa gin. Och trenden med roségin bara växer – på Systembolaget finns det i nuläget sju olika sorter, medans det på sajten goodhousekeeping.com testas inte mindre än tolv olika märken.

Nu har också ginjätten Gordon’s lanserat sin egen Pink Gin här hemma. Den sägs vara baserad på ett klassiskt recept från 1880-talet – och det är frågan om gin smaksatt med hallon, jordgubbar och en aning röda vinbär.

Gordon’s rekommenderar att dricka den med rikligt med is, tonic water och jordgubbar – en Pink & Tonic, helt enkelt.

Men – Pink Gin är faktiskt också en cocktail som blev på modet i mitten av 1800-talet, och i originalet används Plymouth Gin som är en ”söt” gin i motsats till London gin. Till den söta ginen tillsattes Angostura bitters – eller var det tvärtom? För enligt en story så tillsattes gin till Angostura som användes som medel mot sjösjuka. Sedan var det British Royal Navy som introducerade drinken på barer i London. Numera görs cocktailen Pink Gin också på ”torr” gin.

Gordon’s Premium Pink Distilled Gin

Nr: 32601
Pris: 249 kr (70 cl)

AB Stockholms Bränneri Pink Gin

Nr: 70583
Pris: 310 kr (50 cl)

Beefeater London Pink

Nr: 84911
Pris: 259 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!