Ny årgång av Claim – svensk iscider

Brännland Cider släpper sin andra årgång av kritikerrosade Claim by Brännland Cider. Claim släpptes första gången 2019 och är ett lättare sött vin som lyfter den fantastiska syran och balansen i svenska äpplen.

Claim var ursprungligen en del av Brännland Ciders mer traditionella iscider, men efter några års produktion fann vinmakar-teamet på Brännland Cider att en del av jäsningarna – specifikt de som startade på lägre sockerhalter – hade ett helt annat uttryck trots att de kom från samma äppelsorter.

Det uttryck de bar på förtjänade en egen etikett, en egen röst, och så föddes Claim by Brännland Cider.

Claim by Brännland Cider har en mer floral profil än sina mer koncentrerade iscider-kusiner. Med lägre alkoholhalt och mindre restsocker får den också ett bredare användningsområde än andra söta viner. Från traditionella kombinationer med lätta desserter och ostar till rätter som annars inte skulle associeras med ett sött vin.

Andreas Sundgren, grundare Brännland Cider om den nya årgången:

“Vårt mål med Claim, bortom att visa upp ytterligare ett uttryck av svenska äpplen, var att skapa vår motsvarighet till en Auslese i balans och kropp. 2017 var fantastisk på många sätt och vi var mycket stolta över den som ett första släpp. Samtidigt var färdigställandet av den årgången baserat på antaganden snarare än lång erfarenhet och den landade lite närmare ett halvtorrt vin än vi hade trott att den skulle göra. 2018 är annorlunda, den har samma restsocker som 2017 men en något lägre syra. Det för den närmare det ideal vi arbetade mot som är ett lätt sött vin med lite mer kropp utan att för den sakens skulle tappa Claims unika uttryck eller göra den till samma vin som de mer voluminösa iscidrarna i vår portfölj.”

Brännland Iscider Claim

Artikelnummer: 73799
Pris: 129 kr
Volym: Flaska 375 ml
Alkoholhalt: 8 %

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!