Specialserie rom från Diplomático

Diplomático har gjort sig ett namn som producenter av välgjord, eftertänksam och kunnig rom. Nu släpper de en serie rom som understryker pannornas roll i den färdiga produkten: Diplomático Distillery Collection, destillerade på olika typer av pannor eller med olika tillvägagångssätt, allt för att visa på romens bredd och smakrikedom.

Diplomático No 1 Batch Kettle Rum

För denna rom har man i huvudsak använt sig av ’sugar cane honey’ alltså koncentrerad sockerrörsjuice, som fått jäsa och sedan destillerats i en process där man tagit ut rena fraktioner. En metod som ställer stora krav på hantverket. Rommen har sedan legat i sex år på gamla fat av amerikansk vitek som tidigare hållit bourbon och whiskey. Det har givit en fruktig rom, med viss blommighet och fina vaniljtoner. Dricks bäst som den är, möjligen på is.

Nr: 41222
Alkoholhalt: 47 %
Volym: 700 ml
Lanseringsdatum: 23 september
Pris: 595 kr

Diplomático No2 Barbet Rum

Gjord på melass, har denna rom sedan destillerats i kolonnpanna, som ger en lättare typ av rom. Lagringen har skett på fat av amerikansk vitek som hållit bourbon och resultatet är en smakrik och välbalanserad rom med toner av tropisk frukt och rostade nyanser från faten.

Nr: 41220
Alkoholhalt: 47 %
Volym: 700 ml
Lanseringsdatum: 23 september
Pris: 595 kr

Diplomático No3 Pot Still Rum

Grunden är den allra bästa formen av ’sugar cane honey’: koncentrerad sockerrörsjuice. Den destilleras sedan i omgångar i en traditionell pot still av koppar från 1959, och lagras sedan på små fat av amerikansk vitek. Detta är en mycket komplex rom, med stor arom och doft av tropisk frukt som balanseras av kaffe, fat och mörk choklad följt av en mycket lång finish.

Nr: 41223
Alkoholhalt: 47 %
Volym: 700 ml
Lanseringsdatum: 7 oktober
Pris: 595 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!